Vertrokken

Reisnummer NCA707

Menno Mollema, voor inlichtingen: email: mollema@ncrvreizen.nl of telefoon: 0521-510237

Reisleiding

Menno Mollema, voor inlichtingen: email: mollema@ncrvreizen.nl of telefoon: 0521-510237

Periode

2 september t/m 14 september 2017 (13 dagen)

Status

Vertrokken

Reissom

€ 3.199,- per persoon
Alleenreizenden: € 0,- toeslag
Begeleider

Wieger Siebenga
beroepsfotograaf

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam-Keflavik v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • Tot 20 kg ruimbagage
 • Twaalf overnachtingen, verblijf in een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet 
 • Verblijf op basis van halfpension
 • Op zondag NCRV-koffie met…

Exclusief

 • Eenpersoonskamers zijn niet beschikbaar
 • Administratiekosten €25,- per boeking
 • Stichting Calamiteitenfonds Reizen €2,50 per factuur 
 • Optionele excursies en entreegelden
 • Benzine

Paradijselijk land van vuur en ijs
IJsland: fotoexcursiereis

Borrelende hete bronnen, watervallen, lavastromen. IJsland is continu in beweging. Als fotograaf wil je dat dynamische landschap vastleggen. De kleuren, pastel en oranje, zijn heel anders dan je normaal van bergen kent. De natuur op IJsland is heel gevarieerd en slechts 1% van dit eiland is gecultiveerd. Het is een eldorado voor fotografen.

Omdat de hier beschreven reis volgeboekt is, zijn we een tweede reis (wandelexcursie) naar IJsland aan het inkopen. Zodra data bekend is wordt deze reis apart op de website vermeld.

 

Op deze rondreis volgen we de ringweg, maar dankzij de 4-wheeldrive VW-busjes gaan we ook de hoogvlakte over. Natuurlijk bezoeken we de hotspots, maar we proberen dingen te bezoeken, waar de gemiddelde toerist niet zo gauw komt.

Beroepsfotograaf Wieger Siebenga, die tweemaal op IJsland geweest is,  geeft ons de eerste zondagavond tijdens een presentatie diverse tips, die we de volgende dagen kunnen toepassen. Regelmatig zoekt u foto’s uit die u besproken wilt hebben. Deze foto’s zullen dan door Wieger op zijn laptop worden gezet en beoordeeld met de beamer. Er wordt vooral gelet op het verbeteren van de compositie. Ook wordt u uitgedaagd niet alleen met de automaat te werken maar ook via de A-(diafragma) en S- (tijd) te fotograferen. Zo wordt u de baas over uw eigen toestel. Deze reis is een prachtige combinatie van het verkennen van een bijzonder gebied en het verbeteren van uw fototechniek.

Dag 1 | Vlucht Amsterdam-Keflavík, vertrek 14.00 uur, aankomst 15.10 uur lokale tijd (het is 2 uur vroeger in IJsland) – overnachting omgeving Selfoss. Na het diner verkennen we de omgeving.
Dag 2 | We bezoeken de waterval Gullfoss en de  Stóri-Geysir – We verlaten de bekende ringweg en rijden vervolgens over de Kjölur hooglandenroute (geen rivierdoorwadingen) naar Kerlingerfjöl. Overnachting in het geothermisch gebied van Kerlingarfjöl, 2 nachten
Dag 3 | Kerlingarfjöll
Dit gebied met zeer kleurrijke bergen, door de aanwezigheid van ryoliet, leent zich uitstekend voor het maken van een schitterende wandeling.
Dag 4 | Kjölur route met bezoek aan het heetwaterbronnengebied van Hveravellir, waar u in een warme beek kunt baden. – overnachting Varmahlid  
Dag 5 t/m 7 | Varmahlid – Husavik, 3 overnachtingen
In Husavik, in het noordoosten van IJsland blijven we langer. Het gebied is minder toeristisch en zeer aantrekkelijk. Hier kun je rond de vulkaan Krafla een wandeling maken door de nog altijd dampende lavavelden en bij Námaskard een bezoek brengen aan een veld vol kokende modderpoelen en sterk ruikende zwavelbronnen.
Het vulkanisch actieve gebied rond Myvatn heeft nog veel meer te bieden, zoals de pseudokraters bij Skútustadir, de explosiekrater Hverfjall en het lavalabyrint van Dimmuborgir. Het (vogelrijke) meer is ook een bezoek en wandeling waard. Ook een rit over het schiereiland Tjörnes, met een bezoek aan de hoefijzer- vormige kloof Ásbyrgi en de klankrotsen van Hljódaklettar is een aanrader.
Dag 8 | Husavik – Dettifoss – Egilsstadir
Vandaag staat de bekende waterval Dettifoss in het Jökulsárgljúfur Nationaal Park op het programma. De rivier vormt een prachtige canyon. In de buurt van de Dettifoss vinden we nog twee watervallen: Hafragilsfoss en Selfoss.
Dag 9 & 10 | Egilsstadir – omgeving ijsbergenmeer – 2 overnachtingen
Dit is een dag van ‘fjorden rijden’, waarbij u in Stödvarfjördur een bezoek aan de stenencollectie van Petra kunt brengen. 
Even voorbij Skaftafell ligt het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Hier drijven afgebroken stukken van de gletsjer langzaam naar zee. U kunt  een boottocht maken over het meer. Voor fotografen een geweldige uitdaging. Ook een bezoek aan het Nat. Park Skaftafell met de waterval Svartifoss is een aanrader. U vindt hier torenhoog oprijzende bergen, imposante gletsjers, ravijnen met heldere beekjes en een weelderige vegetatie.
Dag 11 | IJsbergenmeer – Vik – 1 overnachting. Voordat we het lavastrand bij Vik bezoeken, kunnen we nogmaals het Skaftafell ingaan en een stop bij Nupstadur en Lómagnúpur maken.
Dag 12 | Vík – Hella. We kunnen verschillende watervallen bezoeken en vlakbij de gletsjertong van de Solheimjokull komen.
Dag 13 | Hella – Keflavík – middagvlucht van 16.30, aankomst 21.30 uur ’s Morgens hebben we voldoende tijd om Reykjavik te bezoeken.

Deze reis krijgt bij acht deelnemers gegarandeerd vertrek.

Andere suggesties